Nesten alle er FOR dyremishandling

Dette innlegget skrev jeg for et par år siden, ville bare poste det igjen for dette med dyrs rettigheter er så viktig!

Hvert år drepes millioner av dyr bare fordi vi skal ha kjøtt, pels, sminke og den berømte haifinne suppa fra japan et sted. Tenker du ikke på dyrene som må lide for at du får deg en servelat på brødskiva, den nye røde leppestiften fra Max Factor som du bare måtte kjøpe deg for at antrekket ditt skulle være perfekt, eller uggsene du har ståendes i skapet ditt? Hva med Canada Goose jakken din, er den noe bedre? Nei. Hvorfor skal vi mennesker være så forferdelige, her har vi tusenvis av andre alternativer vi kan ta til oss. Hvorfor ikke benytte oss av de istedenfor at dyr lider for akkurat DEG? 

Du bare måtte ha skinnteppet fordi det var et lite must, puta di på rommet med ekte pels, et utstoppet elgehode i stua på hytta, tenk deg selv godt om nå, trenger du dette? Er det nødvendig? Den utrolig kule skinndagboka, pelsluen din, eller all den sminken du nettopp har fått handlet inn for ukelønnen din som fra Maybelline. Det er så mye unødvendig som befinner seg i hverdagen våres, og hvorfor? Nei, det må du spørre deg selv om. Det er du som går i butikken, legger varene i handlekurven, “Ahh, endelig ferdig med dekorasjonen til soverommet!” eller “Dette kommer til å matche helt perfekt med de uggsa.”.

 Tumblr_ldug2knu4e1qeluo0o1_500_large

Det finnes alltid andre alternativer. Uansett hva det handler om finnes det flere sider av en sak, andre grunner, og som vi alle vet andre alternativer. Det er det jeg vil fram til med denne saken, du kan bli flinkere. Du kan være den personen som gikk imot pelsoppdretten og dyretestingen. Du kan være den berømte ungdommen som klarte å stoppe et firma fra å teste på dyr. Du kan være den personen som gjør noe godt for dyr, de gjør trossalt noe godt for deg. Alle vesener er skapt for å leve, om det gjelder et lite marsvin eller en ku er det akkurat det samme!

Den ene sauen som ikke har en anelse om hva som kommer til å skje. Null bekymringer. Den blir ståendes inne på en liten låve med hundrevis av andre sauer, får ikke mat, blir smittet av sykdommer og ender opp med å få store problemer før den ikke engang har rukket å komme til slakteriet. Og når noen kommer dit, pines de til døde, sparkes og slåes. Tusenvis av kyllinger sperret inne på et lite mørkt rom der akkurat det samme skjer. Ser på sin egen død, og tråkker over mange andre døde kyllinger. Er det ikke forferdelig?

Såklart, i norge er det sikkert ikke så mange sånne tilfeller. Men det er da noen få, er ikke det nok til å være helt grusomt? Vårt “lille land, Norge” er ikke så vakkert som de fleste tror det er. Det finnes mye som vi kan kalle da “hemmeligheter” som befinner seg rundt om i landet. Pelsfarmer, importering av pels, importering av dyretestede produkter. Og såklart slakting. Selv om de fleste dyrene i norge ikke pines når de slaktes, gir det oss fortsatt rett til å drepe et av de mest uskyldigste og vakreste skapningene vi har her på jorda?

Sirkus. Det er så mye å si om det, men ut i fra hva du nettopp har lest forstår du nok hvorfor. Her bruker de dyra til å underholde oss menneskene. Hvorfor? Jo, “fordi det er gøy vel”! Dette er ikke gøy i det heletatt. Jeg har alltid vært med familien min på sirkus når jeg var mindre, men da visste jeg ikke bedre. 

 

Sirkusdyr tilbringer nesten hele sitt liv på veien, flytter fra en leir til en annen. Reiser for sirkusdyr betyr ulidelig lange timer innestengt i transportører og bur.

Bli vegeterianer. Gå imot pels. Stopp dyremishandling. Ta til deg dyr som ikke har et hjem. Doner penger til foreninger som prøver å stoppe pelsfarmer/hvalfangst etc. Bruk produkter som ikke er testet på dyr. La være å kjøpe de fine uggsene du så i butikkvinduet på Karl Johan. Stoppe å dra til dyreparken eller sirkus. Det finnes erstatninger til kjøtt. Skriv under på alt som kan hjelpe å redde dyr. Finner du en halvdød mus på gata, ta den stakkars lille musa med til dyrlegen, da har du i allefall prøvd noe. Og det er så mye annet man kan gjøre, bruk hodet ditt!

Jeg legger ved en film, kanskje ikke en film som egner seg for deg. Men gjett hva, dette er den virkelige verdenen vi lever i nå i dag. Vi må leve med det, eller prøve å gjøre noe. 
Vær så snill å ta deg tid til å se denne filmen fra Youtube.

 

HVA ER DIN MENING RUNDT DETTE? PRØVER DU? SETT FILMEN?

For å lese litt mer om dyrs rettigheter og sånt, gå inn HER! anbefales virkelig.

Må informere om at du kan bestille plakater som du kan henge opp, lapper du kan dele ut og sånt GRATIS HER!!!! anbefaler virkelig! 

Lady Gaga konsert

Nå er frokosten på bordet og jeg er utrolig sliten etter gårsdagen. Var hjemme fra konserten i ett tiden etter en ganske så lang togtur hjem. Telefonen min hengte seg opp så jeg fikk jo ikke ringt hjem, men de kom heldigvis og hentet meg på togstasjonen da jeg kom. Dagen var kjempefin og jeg møtte Tirill i Oslo noen timer før konserten startet. Vi kikket litt i butikker, spiste og såklart måtte vi ha en yoghurtis. Vi tok bussen til konserten og jeg er kjempeglad for at jeg ble med. Konserten var kjempebra, Lady Gaga ga virkelig alt! Var bare litt synd jeg ikke klarte å synge med på alle sangene, men til min fordel kom også de gamle sangene “Pokerface” og “Bad Romance” også.

Om det er noe jeg må kommentere er det virkelig antrekkene hennes. Jeg skjønner ikke hvordan det går ann. Hun gjør alt med stil og kostymene hennes bare skriker “Gaga”. Hun er virkelig en person jeg ser opp til nå, hun viser virkelig hvordan det skal være, man skal tenke på seg selv og gjøre det man selv vil, med måte såklart. Hun er en stor inspirasjon for mange, og etter i går ble hun en stor inspirasjon for meg.

Det var kjempekoselig å se igjen Tirill. Jeg har ikke sett henne siden vi sa farvel i California på språkreisen i August. Jeg har savnet henne kjempemye så det var kjempefint å se henne igjen. Vi har allerede planlagt å møtes om ikke så alt for lenge, og jeg ser virkelig frem til det allerede! Var veldig trist å se hade igjen, og nå er hun på vei hjem til Nord-Norge.

Dere får ha en kjempefin dag, jeg skal gjøre litt lekser og jobbe litt tenker jeg. Kos dere masse!


Beklager dårlig kvalitet, men bildene er tatt med iPhone.

Noen som var på Lady Gaga konsert?

Start everyday off with a smile.

God morgen alle sammen! Jeg starter dagen med et smil, humøret er på topp og jeg har mye å se frem til i dag. Jeg skal møte kjære Tirill om et par timer i Oslo og så setter vi kursen mot Telenor Arena på Lady Gaga konsert. Vi har mye å lære av den dama der, hun er rett og slett helt rå! Jeg skjønner ikke hvordan det kan gå ann å være så kreativ som hun er. Hun er virkelig en inspirasjon på mange måter.

Det er utrolig deilig med høstferie, så jeg nyter virkelig dagene i ferien. Neste gang vi har fri fra skolen er det desember, tenk det. Det er 85 dager til julaften, tiden flyr! Jeg kan liksom enda huske julen 2004 som om det var i går. Det vil si at det er rundt 80 dager til jeg befinner meg i Thailand, smilets land. Thailand er virkelig et ferieparadis, jeg har ingenting negativt å komme med når det gjelder Thailand og ferie. Det blir nok ikke siste gang jeg drar ned dit.

Nå skal jeg spise frokost også får dere ha en knallfin dag!

Husk å smil i dag da dere. Hva skal dere i dag?

Ikke så imponert

God kveld alle sammen! Nå har jeg nettopp spist middag etter jeg har vært en times tid ute og øvelseskjørt. Kan ikke si jeg har vært flink bak rattet i dag for jeg kvelte bilen et par ganger i tillegg til at jeg endte opp i en farlig situasjon. Det gikk heldigvis bra og jeg kjørte forsåvidt greit etter dette. Jeg løp en tur tidligere i dag for jeg følte meg så fæl. Å trene hjelper virkelig på humøret, man føler seg mye mer fresh. I morgen skal jeg til Oslo og være med Tirill som kommer med fly fra Nord-Norge. Vi skal spise i Oslo og dra på Lady Gaga konsert på kvelden, det blir kjempekoselig å se henne igjen! For dere som ikke vet det er Tirill ei jeg ble veldig godt kjent med på språkreisen i California. Dere får ha en strålende kveld videre, jeg skal unne meg litt sjokoladepudding. Kos dere!

Noen som holder på å øvelseskjøre? Flere som skal på konsert?

Herlig lørdag

God dag kjære lesere! Nå har jeg fått fikset på designet, endelig litt forandringer! Er så utrolig mange fine gratisdesign ute på nettet og de som lager disse er så flinke. Jeg har fått unnagjort litt ferielekser i dag, så det er godt. Nå hører jeg på She Moves av Alle Farben, denne sangen gjør meg i godt humør! Snart blir jeg hentet av kjæresten til pappa også skal vi på fotballkamp hvor godset skal spille. Gradene har bikket 20 nå, så dagen blir helt topp! Dere får kose dere masse i dag.

Hva skal dere i dag?

Autumn break

God kveld alle sammen! Nå har nettopp kastet i meg tre knekkebrød og en kopp med kakao. Jeg har gjennomført dagens andre treningsøkt på Stamina og det går faktisk veldig mye bedre nå. I dag syntes jeg det faktisk var litt morsomt! Jeg har tenkt til å begynne å blogge litt om trening fremover siden dette tar en stor del av hverdagen nå. På skolen vi et fag som heter CAS(creativity action service) hvor jeg da har valgt Fitness, slik at det blir en del trening der også! Så jeg må få laget et treningsprogram snart. I morgen skal jeg dra hjemover til mamma, for nå har jeg en uke med høstferie. På lørdag skal jeg være med pappa på fotballkamp, mandag skal jeg på Lady Gaga konsert og 4. oktober blir det markering i Oslo. Det er mye å se frem til nå, så det blir bra! Nå skal jeg skrive over noen history notater før jeg skal tenke på senga. Jeg håper alle sammen har hatt en kjempefin dag!

Noen flere som skal på Lady Gaga konsert?

Vi vil ha dyrepoliti i Norge NÅ!

Skjermbilde 2014-07-24 kl. 16.24.47

Som noen av dere sikkert vet er jeg veldig opptatt av hvordan dyr skal ha det. Jeg mener at dyr stiller på lik linje som oss mennesker og jeg prøver å gjøre alt jeg kan for at de skal ha det så bra som mulig. Nå har det jo seg slik at jeg kan ikke gjøre så mye alene, derfor trenger jeg og alle dyrene virkelig deres hjelp. Saken er nå at lørdag 4.oktober skal det være en markering utenfor stortinget i Oslo for å sette press på regjeringen om å øke dyrs rettsvern og etablere et dyrepoliti. Dette er en utrolig god sak som alle kan være med å delta på. Så for alle som er interessert er det bare å møte opp utenfor stortinget lørdag 4.oktober, klokken 16:00.

For dere som er ekstra engasjert og vil gjøre noe ekstra denne dagen er det bare å sende en mail til [email protected]. Jeg sendte mail og lurte på om jeg kunne hjelpe til på stand, så jeg kommer til å dele ut brosjyrer og slikt. Absolutt alt dere gjør er med på å hjelpe, vær så snill å delta!

Mer informasjon om denne markeringen finner dere på facebooksiden til arrangementet. Dere kan trykke HER for å komme inn på siden. Dette er en veldig god sak, anbefaler at alle som har mulighet møter opp denne dagen!

Noen som har tenkt seg på denne markeringen? Hva tenker dere om å etablere et dyrepoliti i Norge?

EF reunion

Heii kjære lesere! I helgen var jeg på reunion med EF. Var utrolig koselig å se igjen alle sammen fra språkreisen, men det var synd ikke alle kom for det var en del folk jeg savnet der! Jeg dro inn til Oslo tidlig på dagen for å møte herlige Silje. Har savnet henne kjempemye, Silje er den jenta jeg ble best kjent med I California og vi er så like på mange måter. Var kjempegodt å se igjen jenta mi! Blir ikke lenge før vi møtes igjen, vi bor jo bare en liten busstur unna hverandre. Selveste opplegget til EF på reunion ble jeg skuffet over, men det viktigste av alt var jo å se igjen alle de gode folkene. Har savnet de kjempemasse, er så rart hvor nærme man blir hverandre når man har vært et slikt sted. Vi var jo som en liten familie når vi var der borte.

I går var jeg hjemme fra skolen siden jeg ikke følte meg så bra. Når jeg da klarte å forsove med på morgenen I dag var jeg ikke særlig happy, jeg stresset til alle kanter for å rekke bussen til skolen. Jeg hadde et kvarter på meg og er imponert over at jeg faktisk klarte det. I kveld skal jeg sette på to vekkerklokker, den værste følelsen er virkelig å forsove seg, man våkner rett og slett opp i sjokk. Vi hadde fire timer fri på skolen i dag, noe som bare er utrolig kjipt. Jeg dro hjem for å lage meg middag og dro for å trene. Nå har jeg drukket en halv liter med Soyamelk choco, tror faktisk jeg skal begynne på et glass til. Det er så godt!

Jeg har forresten også farget håret mitt brunt og er utrolig fornøyd. Ble litt lei av det blonde også syntes jeg brunt er mye finere om vinteren. Beklager for dårlig kvalitet på bildene, men måtte forstørre bildene siden jeg tok de med iPhonen.

Noen som har vært på reunion med EF? Hva syntes dere?

Små gleder i hverdagen

God kveld! Nå har det vært mye som har skjedd de siste ukene. Jeg har jo flyttet inn i leiligheten og det meste går bra. Har blitt kjent med verdens beste folk fra skolen og fått verdens beste venner. Jeg prøvde meg som sagt på Panthers cheerleading i Tønsberg, men det var ikke akkurat noe for meg. Jeg tror bare det å generelt bytte lag bare ble for rart for meg. I tillegg til at jeg da måtte gå ned et nivå passet det ikke så godt for meg. Jeg har startet medlemsskap på Stamina og har planer om å trene der i en god stund fremover.

På mandag dro jeg på mitt første møte med Røde Kors, og det var så herlig! Tok med meg Kaia på møtet, så begge har planer om å fortsette. Om dere er interesserte kan jeg skrive et innlegg om dette med Røde Kors en annen gang. Vi har allerede meldt oss på kurshelg en gang i November. Ellers går dagene bort til skole og trening. Jeg har søkt på mange jobber og håper på svar fra de snart. Sandefjord er herlig og jeg begynner virkelig å like meg her nå.

I dag bestemte vi jentene oss for å dra på Café rett etter skolen. Dette var utrolig koselig! Etter dette måtte jeg handle litt før jeg dro hjem og trente. Så dagene er kjempefine og jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

Har dere det travelt om dagen?