Meal prep

God kveld alle sammen. Nå lager jeg mat som jeg skal ha helt til fredagen, kylling og laks står i ovnen og i mellomtiden spiller jeg Eminem på Spotify mens jeg blogger. Jeg håper virkelig ikke brannalarmen ringer, jeg hadde en liten episode forrige uke. For å si det kort, det stod to brannmenn i stuen og det luktet stekt kylling i hele leiligheten. Følte meg ikke så smart da skal jeg si dere.

Skoledagen i dag varte til klokken 13:00, så det var utrolig deilig! Jeg dro rett til Stamina etter skolen og gjennomførte dagens styrkeøkt. Når jeg var ferdig tok jeg bussen til byen for å handle litt og helt siden jeg har kommet hjem har jeg egentlig bare laget mat. Snart er det tid for lekser, men aller først skal jeg hoppe i dusjen. Har forresten også veldig lyst til å se Paper Towns på pcen, er det noen som vet hvor jeg finner den på nettet? Det eneste jeg finner er en kinesisk versjon eller noe sånt. Hadde blitt veldig glad om noen vet det!

Noen som har en link til hvor jeg kan se Paper Towns på internett?

Drikk proteinshakes med god samvittighet

Det blir sagt så mye rart om proteinpulver, så jeg tenkte jeg kunne skrive et lite innlegg om det, flere av vennene mine kommer med kommentarer om hvor lite bra det er. Altså, det er tullprat, drikk proteinshakes med god samvittighet sier jeg bare! Flere jeg har snakket med mener at proteinpulver er dyrt, at det gjør deg feit og at man bare tisser det ut igjen. Tenkte å motbevise det dere sier i dette innlegget og komme med noen gode grunner til hvorfor akkurat proteinpulver kan være lurt for både deg og meg!

Proteinpulver er ikke noe mer magisk enn protein fra vanlig mat. Det har ingen annen effekt enn at det er en enkel og praktisk måte å få i seg mye protein på. Hvis man bygger muskler eller driver med styrketrening kan det være vanskelig å få i seg nok proteiner gjennom kosten, da er proteinpulver en veldig praktisk løsning. Men, det er viktig å tenke på at proteinpulver aldri skal brukes som erstatning for annen mat, det skal brukes som et supplement.

Proteinpulver er også, som jeg kommer til å nevne nedenfor, rimelig. Hvis vi sammenligner ca. pris når det kommer til protein fra proteinpulver og melk, koster det 32 øre pr 1 gram protein i proteinpulver, og i melk koster det 42 øre per 1 gram ifølge salgssjefen til Proteinfabrikken (kilde – HER).

Så, proteinpulver er ikke noe mer magisk enn annen protein fra mat, det er bare det at i proteinpulver får man i seg mer protein og slipper å spise så mye mat for å dekke proteinbehovet sitt. Blir du feit av proteinpulver bruker du det for mye, spiser for mye eller trener for lite.

Her kommer noen gode grunner til å bruke proteinpulver:

1. Proteinpulver er nesten den rimeligste proteinkilden vi kan få tak i, bortsett fra tunfisk

2. Proteinpulver er veldig praktisk, spesielt hvis du har dårlig tid eller skal reise et sted og ikke vil bære på så mye

3. Proteinpulver er supert for de som sliter å få i seg nok mat

4. Proteinpulver er enkelt å tilberede og kan brukes i nesten alt (pannekakerøre, pizzadeig, brød, smoothies, kaker osv.)

5. Proteinpulver har veldig lang holdbarhet

Her er min lille samling av proteinpulver, skal hente en ny boks fra Fitnessguru(HER) i en annen smak neste uke som ligger på posten. Begynner virkelig å gå lei av sjokoladesmaken, så det blir godt med noe nytt. For dere som er interesserte anbefaler jeg å kjøpe proteinpulveret til venstre, den smaker som After Eight sjokoladen og er kjempegod(HER).

Har dere lyst til å lese mer anbefaler jeg dere å lese disse to innleggene fra Fitnessbloggen.no.

http://fitnessbloggen.no/pristest-proteiner/

http://fitnessbloggen.no/8-gode-grunner-for-a-spise-mer-protein/

 

Hva er deres tanker om proteinpulver? Noe å anbefale?

En vanlig søndag

God morgen!

Nå ligger jeg på sofaen med en kopp te og ser på Supernatural. Jeg har enkelte stunder hvor jeg bare elsker å se på serier, og det er slik jeg har det nå. I går hadde jeg spisedag så det ble masse god mat på meg. Føler at jeg setter mye større pris på god mat nå som jeg spiser det så sjeldent, altså, brokkoli er godt det også men man går litt lei av det når man spiser det hver eneste dag. På kvelden i går dro jeg på fest med noen gode venner og det var kjempemorsomt! Når du selv ikke drikker er det ekstra gøy å se på hvor dumme folk blir med litt alkohol i blodet.

I dag er planene å rydde og vaske, jeg skal gjøre litt lekser, se på Netflix også skal jeg ta igjen intervalltrening som jeg egentlig skulle hatt i går. Håper det går fint at jeg utsatte den til i dag, litt glad for at jeg gjorde det, i dag er jeg så utrolig trøtt, så det blir deilig med en treningsøkt!

Har ikke kameraet mitt forresten, derfor har jeg brukt iPhonen i det siste. Kameraet mitt glemte jeg igjen i bryllupet til tanten min. Får det snart tilbake og da blir det masse fine bilder å glede seg til! Håper også jeg får lov til å poste noen av de fine bildene fra bryllupet, det var en helt fantastisk dag!

En ting jeg også har lagt merke til er at folk syntes det er kjemperart at jeg spiser potetgull med ketchup, men altså prøv før dere sier noe! Jeg lover, det er best!

Hva skal er planene deres for i dag?

Jeg skal leve i denne kroppen i mange år til

Det er så mange som virkelig ikke forstår der ute. De forstår ikke hva som er bra og hva som ikke er bra. Noen tror at det store målet er å bli tynn, slank og pen. Hva er vitsen sier jeg bare, er det alt vi skal gå etter? Er det ikke meningen at vi skal være sunne og trives uansett hvor langt man har kommet? Det er ikke vekten som skal bety noe, det er ikke utseendet som skal bety noe heller, det er faktisk hvordan kroppen din har det som er det viktigste. Vil vi ikke heller leve lenger som sunn enn å gjøre noe som ikke er bra for kroppen i det heletatt?

Målet mitt er å trives med meg selv, trives med kroppen min og det jeg har oppnådd. Jeg vil se meg i speilet å kunne si og mene det at “shit, nå har jeg gjort noe godt for meg selv”. Er det ikke helsen vår vi egentlig trener for? I dag er fokuset alltid rettet mot utseendet på en eller annen måte, men trikset er å kunne se det fra sitt eget øye. Hva er mulig å oppnå for meg? Hva er bra for meg å oppnå? Det fine er at ingen mennesker er like, men uansett er det riktige å følge helsen sin. Man må høre på kroppen sin, hva er det man tåler og ikke tåler?

Jeg måtte bare få ut litt hva jeg tenker om denne saken her. Jeg’ trener for min egen del, for helsen sin skyld og fordi det er gøy. Jeg vil ikke leve som voksen i en ødelagt kropp. Jeg vil leve sunt, jeg vil passe på meg selv og gjøre livet verdt å leve! Med god samvittighet.

Konkurrere i Fitness skal jeg, til våren, man bedømmes også etter utseendet, for noen er kanskje det ekstremt, men dette er det jeg vil. Det er bra for meg og for min kropp, det er sunt for meg. Nøkkelen er bare å ikke la det gå for langt, å ta vare på kroppen sin er det viktigste. Jeg skal leve i denne kroppen i mange år til.

  

Trener du for utseendet eller kroppen?

Høydepunkt

Åhh så deilig det var å sette seg ned i sofaen nå. I dag hadde jeg vekkerklokken på kvart over ni, spiste min stusselige 30g havregrynsgrøt, gjorde ferdig franskleksen til i dag og turet ned til skolen i halv tolv tiden. Jeg elsker timeplanen min for i dag, to timer fransk, det var det. Etter skolen dro jeg på trening og kjørte det nye treningsprogrammet mitt. Det var tid for intervalltrening og jeg merker at det er lenge siden jeg løp sist. Tror ikke jeg har vært så sliten på lenge, men det var så deilig! Etter intervaller gjorde jeg litt styrke og det var kjempemorsomt å prøve nye øvelser. Cable crunch er en av de nye øvelsene jeg fikk prøve meg på i dag, og teknikken syntes jeg er sykt vanskelig. Treningen i dag var den beste treningen på lenge!

Nå sitter jeg i stua og spiser middag. Endelig tid for litt karbohydrater, har aldri tenk slik før jeg begynte med ordentlig diettplan og trening; men altså, risen er høydepunktet hver eneste dag! Resten av dagen skal jeg bare slappe av, gjøre ESS leksen min og sende ut noen mailer. Dere får ha en super kveld!

Hva har dere gjort i dag?

Just know that wherever you are, I miss you and I wish you were here

Bare noen tanker en onsdagskveld.

Tenkte det var på tide å dele noe med dere som er veldig vanskelig, men jeg trenger det. Jeg føler det også er greit å vite.

De siste seks månedene har vært de vanskeligste månedene i hele mitt liv. Disse seks månedene har gått forbi så altfor fort. Det er rart det der, tiden bare flyr, dagene går og livet går videre. Den 22 August var det seks måneder siden jeg mistet pappaen min. Verdens fineste pappa. Det har vært en vanskelig tid for meg og egentlig en vanskelig tid for alle som stod han nær. Pappaen min var den siste personen man kunne tenke seg skulle bli tatt bort fra oss. Tanken har aldri slått meg, og det skremmer meg egentlig, hvor fort livet kan bli snudd opp ned, hvor fort et liv kan ta slutt.

Jeg har hatt vanskelige dager, jeg har hatt greie dager og jeg har hatt fine dager. Jeg har hatt dager hvor lykken har vært på topp og jeg har hatt dager hvor jeg bare har ligget i senga og tårene har rent. Den dårlige samvittigheten har vært på besøk, sorgen har vært her, minnene har kommet tilbake og tankene har surret. Jeg har tenkt på alt og ingenting, jeg har tenkt så utrolig mye. Jeg har tenkt på hvordan fremtiden min kommer til å bli uten å ha min pappa her, jeg har tenkt på alle stundene jeg kommer til å trenge han. Han kommer ikke til å oppleve 18års dagen min og han kan ikke se meg bli ferdig med skolen. Hvem skal nå følge meg til alters? Hvem skal være farfar til mine barn? Hvem skal nå si “pappi er så stolt av deg, bra jobba jenta mi”? Hvem skal nå støtte meg når det kommer til treningen?

Jeg forstår ikke hvorfor de beste blir tatt bort først. Jeg skjønner ikke hvorfor det skulle være min pappa, hvorfor han ikke kunne vært her bare litt til? Livet er ikke det samme uten han, halve meg er borte, det er slik det føles. Dagene går, men savnet består. Jeg tenker på han hele tiden, på skolen, på trening, på bussen, når jeg spiser, når jeg snakker, han er alltid i tankene mine. Stiller jeg meg selv et spørsmål tenker jeg alltid over hva pappa ville sagt, også gjør jeg det jeg vet han ville svart.

Pepsi Max var favorittdrikken hans, nå er det favorittdrikken min også. Hver gang jeg spiser egg, tenker jeg alltid på alle de gangene han stekte egg til frokost. Når jeg er ute og går tur tenker jeg alltid på alle turene vi gikk sammen. Er jeg ute å flyr tenker jeg alltid på den gangen han sov hele flyturen ved siden av meg og jeg ble så sur fordi jeg har flyskrekk og heller ville at han skulle holde hånden min. Hver gang jeg ser ned på tatoveringen min tenker jeg på pappen min, ordene er dedikert til han. Jeg tok den for meg og jeg tok den for pappa. Jeg tenker på alle tatoveringene han har tatt, og de gangene han sa at jeg fikk lov til å ta en med han. Nå har jeg en tatovering, og jeg vet at han elsker den.

Så, de siste seks månedene har vært tunge. Jeg har aldri vært så på bunn som jeg har vært, men jeg har heller aldri vært så sterk før heller. De siste ordene jeg skrev til pappa var “glad i deg”, og det er jeg så utrolig glad for. Det betyr så mye for meg at det ble sagt, og derfor sier jeg nå til dere, ta vare på de dere er glad i, si at dere er glade i de dere er glade i, en dag er det for sent. En dag er livet snudd opp ned, en dag kommer livet til å være et helvete. Men, si at du er glad i en, det føles så mye bedre.

I dag, over seks måneder senere; er alt fortsatt like vanskelig, men jeg bare ser det som har skjedd på en annen måte. Jeg kommer alltid til å ha dager hvor sorgen og savnet tar over. Alt jeg gjør er å savne han, hele tiden. Men, pappaen min er her sammen med meg i tankene mine, han er i minnene mine, i valgene jeg tar, han er meg, jeg er han. Jeg er så skremmende lik pappa, og det er først nå jeg tenker over det. Livet er vanskelig, men jeg har ikke gitt opp. Jeg kunne aldri vite at jeg var så sterk som det jeg er, at jeg faktisk takler dette er skummelt, men slik jeg ser det er det pappaen min som har gjort meg så sterk som jeg er. Han er grunnen til at jeg smiler i dag og klarer å se fremover.

Fremtiden min er lys, jeg har all ting å glede meg over, men jeg kunne ønske pappa var her slik at jeg kunne dele gleden med han. Jeg vet at han er stolt av meg, men jeg skal gjøre han enda litt mer stolt, hvis det går ann.


På bildet til venstre holder pappa opp 10.kl vitnemålet mitt, jeg husker han hele tiden sa hvor stolt han var av meg. Bildet til høyre er fra nyttår 2013-2014

– En dag ser jeg deg igjen, pappi