Nesten alle er FOR dyremishandling

Dette innlegget skrev jeg for et par år siden, ville bare poste det igjen for dette med dyrs rettigheter er så viktig!

Hvert år drepes millioner av dyr bare fordi vi skal ha kjøtt, pels, sminke og den berømte haifinne suppa fra japan et sted. Tenker du ikke på dyrene som må lide for at du får deg en servelat på brødskiva, den nye røde leppestiften fra Max Factor som du bare måtte kjøpe deg for at antrekket ditt skulle være perfekt, eller uggsene du har ståendes i skapet ditt? Hva med Canada Goose jakken din, er den noe bedre? Nei. Hvorfor skal vi mennesker være så forferdelige, her har vi tusenvis av andre alternativer vi kan ta til oss. Hvorfor ikke benytte oss av de istedenfor at dyr lider for akkurat DEG? 

Du bare måtte ha skinnteppet fordi det var et lite must, puta di på rommet med ekte pels, et utstoppet elgehode i stua på hytta, tenk deg selv godt om nå, trenger du dette? Er det nødvendig? Den utrolig kule skinndagboka, pelsluen din, eller all den sminken du nettopp har fått handlet inn for ukelønnen din som fra Maybelline. Det er så mye unødvendig som befinner seg i hverdagen våres, og hvorfor? Nei, det må du spørre deg selv om. Det er du som går i butikken, legger varene i handlekurven, “Ahh, endelig ferdig med dekorasjonen til soverommet!” eller “Dette kommer til å matche helt perfekt med de uggsa.”.

 Tumblr_ldug2knu4e1qeluo0o1_500_large

Det finnes alltid andre alternativer. Uansett hva det handler om finnes det flere sider av en sak, andre grunner, og som vi alle vet andre alternativer. Det er det jeg vil fram til med denne saken, du kan bli flinkere. Du kan være den personen som gikk imot pelsoppdretten og dyretestingen. Du kan være den berømte ungdommen som klarte å stoppe et firma fra å teste på dyr. Du kan være den personen som gjør noe godt for dyr, de gjør trossalt noe godt for deg. Alle vesener er skapt for å leve, om det gjelder et lite marsvin eller en ku er det akkurat det samme!

Den ene sauen som ikke har en anelse om hva som kommer til å skje. Null bekymringer. Den blir ståendes inne på en liten låve med hundrevis av andre sauer, får ikke mat, blir smittet av sykdommer og ender opp med å få store problemer før den ikke engang har rukket å komme til slakteriet. Og når noen kommer dit, pines de til døde, sparkes og slåes. Tusenvis av kyllinger sperret inne på et lite mørkt rom der akkurat det samme skjer. Ser på sin egen død, og tråkker over mange andre døde kyllinger. Er det ikke forferdelig?

Såklart, i norge er det sikkert ikke så mange sånne tilfeller. Men det er da noen få, er ikke det nok til å være helt grusomt? Vårt “lille land, Norge” er ikke så vakkert som de fleste tror det er. Det finnes mye som vi kan kalle da “hemmeligheter” som befinner seg rundt om i landet. Pelsfarmer, importering av pels, importering av dyretestede produkter. Og såklart slakting. Selv om de fleste dyrene i norge ikke pines når de slaktes, gir det oss fortsatt rett til å drepe et av de mest uskyldigste og vakreste skapningene vi har her på jorda?

Sirkus. Det er så mye å si om det, men ut i fra hva du nettopp har lest forstår du nok hvorfor. Her bruker de dyra til å underholde oss menneskene. Hvorfor? Jo, “fordi det er gøy vel”! Dette er ikke gøy i det heletatt. Jeg har alltid vært med familien min på sirkus når jeg var mindre, men da visste jeg ikke bedre. 

 

Sirkusdyr tilbringer nesten hele sitt liv på veien, flytter fra en leir til en annen. Reiser for sirkusdyr betyr ulidelig lange timer innestengt i transportører og bur.

Bli vegeterianer. Gå imot pels. Stopp dyremishandling. Ta til deg dyr som ikke har et hjem. Doner penger til foreninger som prøver å stoppe pelsfarmer/hvalfangst etc. Bruk produkter som ikke er testet på dyr. La være å kjøpe de fine uggsene du så i butikkvinduet på Karl Johan. Stoppe å dra til dyreparken eller sirkus. Det finnes erstatninger til kjøtt. Skriv under på alt som kan hjelpe å redde dyr. Finner du en halvdød mus på gata, ta den stakkars lille musa med til dyrlegen, da har du i allefall prøvd noe. Og det er så mye annet man kan gjøre, bruk hodet ditt!

Jeg legger ved en film, kanskje ikke en film som egner seg for deg. Men gjett hva, dette er den virkelige verdenen vi lever i nå i dag. Vi må leve med det, eller prøve å gjøre noe. 
Vær så snill å ta deg tid til å se denne filmen fra Youtube.

 

HVA ER DIN MENING RUNDT DETTE? PRØVER DU? SETT FILMEN?

For å lese litt mer om dyrs rettigheter og sånt, gå inn HER! anbefales virkelig.

Må informere om at du kan bestille plakater som du kan henge opp, lapper du kan dele ut og sånt GRATIS HER!!!! anbefaler virkelig! 

7 kommentarer
    1. utrolig bra at du setter så mye fokus på akkurat når det kommer til dette med dyr! Dyr har ingen stemme og får derfor ikke sagt eller gjort noe! jeg gjør alt jeg kan for å hjelpe dyr, bruker ikke ekte pels, bruker ikke sminke som er dyretestet osv…
      gleder meg til lørdagen da vi kan vise resten av Norge at vi ønsker dyrepoliti og vil det beste for dyrene!
      fortsett og spre dette, vi må klare å gjøre en forskjell 🙂

    2. Hei fin blogg 🙂 For det første deler jeg dine syns punkter på dette, har ingen ting i mitt hus som er av pels og vil heler ikke ha det. Pelsen på min jakke er fuske pels. Er imot at rev, kaniner og andre pels dyr blir brutalt slaktet pga en pels kåpe eller annet tull. Fins masse annet som man kan få nesten heilt likens bare med juks. Stå på

    3. Rebecca: Åhh så utrolig godt å høre! Om du er interessert i et dyrepoliti i norge også er det bare å møte opp på markeringen i oslo den 4.oktober! Tusen takk for at du delte din mening!

    4. Helt enig! Derfor jeg er veggis, og holder meg unna alle materialer av dyr, sirkus, dyrehager og dyretestede produkter.
      Man trenger ikke å være aktivist for å gjøre en forskjell, bare vær passiv og hold deg unna disse tingene, det hjelper utrolig mye!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg