Preliminary

God kveld alle sammen! I dag har jeg begynt å flytte inn i leiligheten i Sandefjord. Jeg fikk kjøpt inn litt mat så jeg har noe å spise på de neste ukene. Skapet mitt hos mamma er nå tømt og i leiligheten finnes det ikke skap med nok plass. Jeg fylte opp skapet mitt i stad, og jeg har over halvparten av klærne igjen. Nå har jeg virkelig et stort problem, jeg må få kjøpt kommode eller noe sånt etter hvert. Min første natt i leiligheten blir i morgen fordi jeg har enda noe mer som må fikses hos mamma først. Det blir så deilig å slippe pendling til skolen fremover, bare etter et par uker kjenner jeg at jeg har blitt rimelig lei allerede.

Nå sitter jeg å leter etter bysykkel og pyntegjenstander på nettet. Er så spennende å flytte ut, har gledet meg så lenge til dette! Bilder og slikt av leiligheten får dere se når vi har kommet litt i orden og innlegget om flyttingen kommer også da.

Jeg lengter virkelig tilbake til USA nå. Jeg kjenner at jeg savner sommerklær, sommer og sol. Jeg savner skjørt og korte topper, jeg savner stranden og den gode maten. Det kan ikke bli lenge til neste ferietur nå, jeg kjenner at jeg må bort allerede.

Hva gjør dere for tiden? Syntes om bildene?

Effective sunday

Heii! God kveld alle sammen, er dere klare for en ny uke i morgen? I dag har jeg virkelig vært effektiv! Startet dagen med en gåtur opp til Fjellskar med mamma og kjæresten hennes. Det var veldig koselig, for når vi kom opp til ei hytte som broren til kjæresten til mamma eier fikk vi noe å spise og drikke. Vi satt der et par timer før vi ruslet ned igjen og hentet pizza på Pizzabakeren. Altså, jeg har hatt det kjempebra i dag! Litt senere på ettermiddagen øvelseskjørte jeg et par timer og kan faktisk si at jeg føler meg trygg på veien nå. Ser virkelig frem til dagen jeg får lappen, uheldigvis er det enda en stund til.

Denne uken som kommer nå må jeg virkelig planlegge godt. Jeg må få pakket alt siden jeg flytter ut til helgen, det blir så godt å få alt i orden. Jeg har tre treninger denne uken og skole hver dag. Det er virkelig så mye jeg må få gjort, og i tillegg blir det nok noen lekser også. Pendling blir det til og fra skole, pluss til og fra trening. Jeg må vel på et eller annet vis få tak i en bok hvor jeg kan skrive og planlegge ukene fremover. Det er mye som skjer og mye som skal gjøres. Jeg kommer nærmere frem til dette, men skolen jeg går på krever en del hjemmearbeid. Jeg elsker linja jeg har valgt, og skolen er helt perfekt for meg! Nå skal jeg høre på litt musikk før jeg skal pakke sekken min og legge meg.

Natta søte dere!

Innkjøp fra California

God morgen alle sammen! Jeg tenkte at det var på tide å vise dere innkjøpene fra California. Jeg har tatt bilde av mesteparten, men har ikke tatt bilder av absolutt alt. Jeg tenkte å starte med å poste noen outfit snart, så dere får se mer da. Jeg må bare si at USA er utrolig billig, dere finner alt til nesten halv pris av hva det koster i Norge. Jeg fant litt cheertøy der borte, og det var sykelig billig! Fornøyd er jeg, og tilbake skal jeg absolutt! Nå skal jeg ut å gå en tur med mamma og kjæresten hennes. Ha en fin dag videre!


Shorts fra Guess, Roxy, Abercrombie og Vibrant


T-skjorter fra Abercrombie, Victorias Secret, Pink og Roxy


Pique og skjorter fra Ralph Lauren


Hvite bluser fra Feather and Stitch, blå og hvit bluse fra Forever 21


Grå kjole fra Polo/ Ralph Lauren, blå kjole fra Tommy Hilfiger


Kjole fra Kate Moss


Skjørt fra Forever 21, jakke fra Guess


Alt fra Victorias Secret


Blush og Too Faced pudder fra Sephora, Bodybutter og Body Cream fra Laline

Hva syntes dere?

Litt om språkreisen i sommer

Heii! Nå er det lenge siden jeg har oppdatert jevnlig her på bloggen. Denne uken har jeg vært på skolen og det er mye som har skjedd! Jeg flytter neste helg og gleder meg utrolig mye. Skolen er kjempebra og jeg forteller dere mer om flytting osv. litt senere. Nå tenkte jeg å få unnagjort et lite innlegg om hva jeg syntes om språkreisen jeg var på i sommerferien.

Jeg reiste med EF til Long Beach i California i sommer. Jeg valgte å bo på Campus i fire uker, jeg ville ikke være i vertsfamilie fordi jeg ville bli kjent med andre ungdommer i løpet av sommeren. Det var en kjempefin reise og vi opplevde utrolig mye bra. Jeg har ikke noe negativt å si om reisen bortsett fra at det var et tett opplegg hele tida. Det var alltid noe som skjedde og vi fikk ikke mye fritid. Nå reiser man jo ikke på språkreise for å ha fritid, men jeg merker vi kunne hatt litt mer fri. Alle menneskene som jobbet i EF var helt supre, og jeg savner alle sammen veldig mye! Man blir så glad i absolutt alle, og nå var jeg jo også superheldig som fikk reise med verdens herligste gjeng!

Utfluktene var kjempebra, noen ganger fikk vi litt liten tid og kunne sitte på en buss i to timer før vi var fremme og bare skulle være der en times tid og så reise hjem igjen. Dette var litt kjipt, men det er bedre å dra på utflukter istedenfor å være hjemme på campus. Jeg reiste på absolutt alle utfluktene og er kjempeglad for at jeg gjorde det! Jeg vet om flere som ikke reiste til San Francisco og Las Vegas som angrer. Six Flags var også utrolig bra, men jeg anbefaler virkelig å kjøpe Fast Pass her. Jeg kjøpte et Fast Pass som kostet 60$ og det lengste jeg stod i kø var vel ti minutter. For å kjøpe Fast Pass måtte man ha et gyldig bankkort, Visa Electron funket ikke, så det var noen som brukte førerkortet sitt(på moped) som bevis. Disneyland var også en superherlig opplevelse, vi fikk altfor lang tid her, men det er verdt å dra!

Jeg har hørt at det er mange som har klaget over rommene sine og vært veldig skuffet. Jeg derimot syntes rommene var kjempefine og de var mye større enn forventet! Man deler bad med rundt ti stykker og det går veldig greit. Det er stor plass på badet og som regel får du dusje når du ønsker det. Jeg bodde i L-bygningen som lå rett ved kantinen, og alle bygningene er kjempefine. Det er en Lounge i hvert bygg hvor det er gratis internett og mange sitteplasser + TV. Så på kveldene pleide både guttene og jentene å sette seg sammen i Loungen. I hovedbygningen som ble kalt for Quaden, var det kantine, brus- og godteriautomater, resepsjon, Starbucks og mange sitteplasser. Her var det også gratis internett og Starbucks åpnet to på dagen og stengte rundt ti på kvelden. Her var jeg nesten aldri, men var mange som også samlet seg her. Det var ikke internett på rommene, så jeg anbefaler folk om de skal ta med seg pc å kjøpe en internettkabel. Den stikker man rett i veggen ved sengen også har man internett til pc-en. Veldig praktisk ettersom nettet i Loungen kunne bli veldig tregt når mange var pålogget.

Det er en del som har spurt meg om vi fikk lov til å vandre slik som vi ville rundt i California. Når vi hadde fritid kunne vi gjøre som vi ville, bare at vi ikke kunne hike, ta taxi eller buss. Vi måtte være inne på Campus når klokken var ti ettersom det er en regel i California for de som er under 18 år at man ikke kan være ute etter klokken ti. Så i fritiden gikk vi som regel til “sentrum” for å spise, gå til Target, fikse negler, ta en Frappe på Starbucks eller se i butikker. Vi kunne vandre rundt på campus helt til klokken var elleve og når klokken ble kvart over elleve kom kurslederen for å sjekke om man hadde kommet seg inn. Da fikk vi alltid beskjed om hva som skulle skje dagen etter.

Skolen i seg selv var helt sykt stor! Jeg og Silje gikk oss en tur en morgen, og vi gikk i litt under en time og hadde enda ikke gått rundt halve skolen. Det er nok til sammen rundt fem Starbucks der, jeg så bare tre stykker men det var nok noen fler. Det var Subway på skolen, en stor klesbutikk hvor de solgte skole ting og skoleklær, de hadde bowlinghall og et basseng. Det kostet to dollar å være ved bassenget og man måtte alltid ha med en kursleder. Jeg var bare ved bassenget to ganger, ettersom vi aldri hadde tid. Det ble for det meste soling på campus og på strendene når vi var der. Tror jeg bare rakk å sole meg til sammen ni timer på måneden jeg var der.

Angående hvor mye turen koster avhenger av hvor man reiser fra og hvilke utflukter man melder seg på. Man har mulighet til å melde seg på alle utfluktene der nede, jeg hadde forhåndsbestilt Las Vegas og San Francisco turen men det var fullt mulig å bestille når man hadde kommet seg ned dit. Når det kommer til hvor mye lommepenger det er anbefalt å ta med seg vil jeg si at det er lurere å ta med for mye enn for lite. 30.000 ville jeg tatt med om jeg hadde hatt mulighet, jeg tok med 21.000 kr og endte opp med å leve på budsjett den siste uken, jeg måtte til og med be mamma overføre et par tusen kr til meg. Nå bestilte jeg jo turen veldig sent også, så jeg hadde ikke spart opp så mye penger de fire månedene i forveien. Så om dere er lure, begynn å spar allerede nå! Man trenger heller ikke bruke opp alle pengene sine der borte.

Jeg anbefaler virkelig alle sammen å reise på språkreise, og virkelig velg Long Beach som jeg gjorde. Dette er noe du ikke vil angre på! Du får så mange gode venner, du får deg venner for livet. Man opplever et nytt land, en ny kultur, du blir kjent med mange nye mennesker og jeg skal love dere at dere vokser på turen! Jeg har blitt så mye mer selvstendig etter jeg kom hjem, jeg har blitt mer positiv, mer takknemlig og mer glad. Før jeg reiste gikk jeg aldri bort til fremmede for å spørre om hjelp osv. Jeg gikk aldri bort til folk jeg ikke kjente for å spørre om de trengte hjelp. Jeg var så mye mer usikker, nå er dette helt vanlig for meg. Jeg er ikke sjenert, jeg er ikke usikker og jeg har faktisk et smil jeg bruker. Denne turen var virkelig verdt alt sammen! Men om jeg skal være helt ærlig ble fire uker veldig lenge, men Las Vegas var verdt det, denne utflukten var bare for de som skulle være der fire uker ettersom turen var den siste helgen. Jeg tror ikke jeg kommer til å reise på språkreise en gang til, for nå har jeg erfart det. Nå har jeg faktisk lagt planer for neste sommer, kanskje det blir surfekurs eller noe slikt. Skoledelen var ikke noe for meg, men nå har jeg vært der en gang og opplevd det. Jeg står fortsatt fast ved drømmen om University in California.

Jeg har lært så mye av amerikanerne, og nå kan jeg også si at jeg har vært i USA. Jeg vet hvordan menneskene er der borte, jeg vet hvordan det er der, for jeg har faktisk vært der. Om det blir universitetet i USA på meg så vet jeg hva jeg drar tilbake til, jeg drar til verdens herligste sted hvor man finner verdens mest herligste mennesker. California er fantastisk!

ironien snakker

De siste dagene har jeg vært helt borte fra bloggen, jeg har tatt livet helt med ro, eller jeg har dratt hit og dit så det har blitt mye buss på meg men har forsåvidt tatt livet med ro. Jeg har trent en gang siden jeg kom hjem fra California, og siden jeg ikke trente i California er det nå litt over en måned siden man kan si at jeg virkelig hadde en ordentlig treningsøkt. Jeg merker at jeg har fått mye mindre energi av alt det fæle jeg har fått i meg, og i etterkant sitter jeg å spyr av tanken på hva jeg faktisk har spist. Selvtilliten er absolutt ikke på topp, jeg kjenner dobbelthaka titter frem hver morgen og på toppen av det hele er jeg bleikere nå enn det jeg var i vinter. Jeg har også begynt å like jordbæris, noe som er veldig fælt fordi vi alltid har det i fryseren. Jeg kom hjem for rundt ti dager siden og en hel Oboy pakke har på et mystisk vis forsvunnet ut av boksen. “Det var ikke meg”.

Nei, sommerferjen er til for å kose seg. Er bare litt trist å tenke på at jeg faktisk er avhengig av noe usunt for å kunne kose meg ordentlig. Etter all denne treningen frem til sommeren kjenner jeg at jeg starter å bli litt deprimert. Nå henger magen over buksa, var det virkelig verdt disse to månedene med massemasse crappy mat? Det er godt i øyeblikket du står og sikler på det siste kakestykket og utsetter treningen til neste mandag, men når mandagen kommer og det ikke blir noe trening er det veldig fælt å sitte på tirsdagen å angre. 

Det blir virkelig godt å komme i gang med trening og skole igjen kjenner jeg! Jeg har hatt en veldig travel sommer og føler absolutt ikke at jeg er uthvilt og klar. Men, jeg har mange nye mål og tanker om fremtidsplaner nå så det blir godt å få unnagjort noe. Jeg er heller ikke noe nervøs for morgendagen, første dag på en ny skole med nye lærere, et nytt språk og helt nye medelever. Det blir spennende, for dere som kjenner meg så vet dere at jeg aldri takker nei til å hoppe ut i noe nytt. Er det noe jeg virkelig elsker så er det å ikke kunne forutse hva som kommer rundt hjørnet.

I stad slo tanken meg, jeg har alltid hatt en liten følelse på militæret etter videregående. Jeg har ikke satt dette helt i fokus eller i den store rosa tankeboksen enda, men siden jeg er så glad i å reise blir nok dette litt for kjedelig for meg. Ikke misforstå, men jeg vurderer faktisk en jorda rundt reise. Dere vet, vi nordmenn har også egentlig en liten tendens til å ta oss et friår for å få oss deltidsjobb i kassa på Narvesen og spise Grandis til frokost og middag. Man ender opp med å kaste bort masse dyrebar tid og mange muligheter. Jeg tar en litt annen vri og tar meg heller et år hvor jeg kan finne meg selv. Jeg er her jeg, jeg har nesten funnet meg selv altså, men for å finne ut hvor jeg hører til og hva jeg står for. Den dagen jeg forlater jorda, da skal jeg virkelig være tilfredsstilt. Jeg drar ikke herfra uten å ha opplevd alt som er mulig å oppleve.

Alt dette kommer fra ei seksten år gammel jente med navn Anne Lene Nilsen. Ja, det er meg. Veslevoksen, frustrert og nysgjerrig. Jeg vil som oftest være to steder samtidig, men ikke engang Spiderman vet hvordan man gjør det. Ikke le av meg da dere, ta heller og samle all latteren i en boks og ta ut noe når det er nødvendig. Er det noe nordmenn trenger er det virkelig dette. Lykkepiller skulle eksistert i dag, små piller seende ut som rosa smurfpastiller med noe sterke saker i. 

Jeg tenkte å gjøre en litt annen vri i dag, dette innlegget er vel noe av det mest ærlige, rareste og forvirrende innlegget jeg noen gang har postet her på blogg.no. No shit, det er sent nå. Jeg burde vel egentlig legge meg, skal opp halv seks i morgen, tough life.

Øynene mine sier natta

Las Vegas og hjemreise

Heii, nå har jeg kommet hjem fra språkreisen. Skal si det var godt med Norvegia på brødskiva og et glass tine melk ved siden av! Jeg har hatt det superbra på språkreise og tenker å skrive et innlegg om hva jeg syntes litt senere denne uken. Reisen til Norge har vært utrolig lang siden vi ikke rakk flyet vi skulle ta videre fra London, så det ble en dag med overnatting i London noe som var litt kjipt siden de fleste egentlig bare ville hjem. Jeg har kjøpt utrolig mye fint og det kommer i eget innlegg senere. Nå tenkte jeg å skrive litt kort om Las Vegas turen!

Den siste helgen i California reiste vi til Las Vegas. Bussturen fra Long Beach til Las Vegas tok seks timer og på veien til stoppet vi på Outlet. Vi var på et outlet tidligere i språkreisen og det er superbillig og virkelig til å anbefale. Her finner man masse merkeklær til en billig pris, så jeg brukte de siste pengene mine på det. Hotellet vi bodde på var kjempefint, god frokost og kjempefine hotellrom. Hotellet lå veldig nærme The Strip, hvor vi var en tur både på Lørdag og Søndag. Jeg handlet ingenting der siden jeg allerede hadde brukt opp pengene mine, men det var mye fint å se! Det var kjempefint, kjempefine hoteller og mye å se på. Jeg ble litt skuffet over Las Vegas, for jeg visste ikke at det var så lite. Las Vegas er liksom bare en liten klump med mye rart i en stor ørken. Det var veldig varmt og på kvelden når solen hadde gått ned var temperaturen oppe i førti grader. Vi var også inne på Ceasars Palace som er et hotell kjent fra The Hangover, utrolig fint hotell!


Hotellet vi bodde på

Senere på kvelden dro vi til et 300 meter høyt tårn hvor vi skulle spise middag og være i noen timer. På toppen av dette tårnet er det noen karuseller, så vi endte opp med å ta noe som lignet en SpaceShot på toppen av tårnet. Utrolig god utsikt og kjempemorsomt! På denne turen ble jeg kjent med noen utrolig herlige jenter, synd det gikk mot slutten av reisen. Vi dro også en tur til Las Vegas skiltet og jeg ble overrasket over hvor lite dette skiltet egentlig er. Las Vegas turen var utrolig spennende og det er greit å ha vært der en gang. Om jeg skal dit igjen må det være når jeg er over 21, da er det nok litt mer å finne på.


Herligste Tirill

På Søndag dro vi hjem fra Las Vegas, og mandag var det avreise til Norge. Vi tok et tidligere fly enn den andre gruppen, så vi måtte si hade til den andre gruppa. Dette var kjempefælt og helt forferdelig. Man blir så glad i folk! Vi tok først et superfint fly til London som tok ti timer, men når vi kom til flyplassen ble det forsinkelser. Flyet som var på Gaten vi skulle til hadde enda ikke kjørt fordi det var noen på det flyet som trengte ambulanse. Det tok derfor en halvtime før vi fikk ny Gate og det gjorde at vi akkurat ikke rakk flyet vårt som skulle gå fra London. Vi kom frem to minutter etter Gaten hadde stengt så det var utrolig rart at flyet ikke ventet på oss. Så da ble det en overnatting på Hilton ved Heathrow Airport. Var veldig kjipt ettersom vi hadde sett veldig frem til å komme oss hjem, men en dag til sammen med gruppa var kjempekoselig. Vi tok flyet hjem dagen etter, og det var utrolig trist å si hade til gruppa! Nå er jeg i Norge igjen, og det er litt deilig det også!

Flyturen hjem var utrolig bra, vi fikk gjort det beste ut av flyturen for å si det sånn! Masse latter. #KuleSanderigultskjorte #Kulemegigrågenser

Har virkelig fått noen supre venner der borte! Savner alle sammen helt utrolig mye! Loveuu

Noen som har vært i Las Vegas før? Hva syntes dere?

Life in Cali

Lokal tid: 23:03 Norsk tid: 08:03

Heii dere! Siden sist er det utrolig mye som har skjedd og jeg har hatt det kjempefint! Spanskene, italienerne, franskmennene, danskene og alle de andre dro hjem på mandag. Nå er det bare norske igjen på Campus og folk som bor her nede har begynt å komme hjem fra ferie for å være klare til skolestart. Vi har gjort utrolig mye gøy denne uken og vi norske har fått et mye bedre forhold til hverandre! Jeg skal hjem om fire dager, så resten av tiden i California skal bare nytes! Vi har hatt dager hvor vi har ligget på stranden, handlet mye, spist masse pannekaker, vært i San Francisco, Beverly Hills, vi har vært igjennom en EF graduation, jeg og Maia har vært på baseballkamp her i nabolaget og i dag har vi vært utenfor Disneyland og handlet. På Tirsdag var vi på stranden i Long Beach på Outdoor Movie. Det er noe av det mest koseligste jeg har gjort her nede hittil, alle amerikanerne og vi norske satt på stranden med snacks og så på Sixteen Candles. Filmen var så herlig, og vi var så heldige å få med oss et stjerneskudd på himmelen også. Var virkelig den herligste kvelden her nede hittil!

I går var vi litt på stranden i Santa Monica hvor vi faktisk så delfiner. Vi møtte noen Youtube kjendiser som filmet oss, så mest sannsynlig kommer vi snart på Youtube også, men morsomt var det! Dagen sluttet med shopping og middag, elsker Santa Monica. Det er andre gangen vi har vært der, og om jeg skal tilbake til USA må jeg innom Santa Monica! I dag har vi hatt karaoke her på campus, har hatt det utrolig gøy med en helt herlig gjeng! Jeg kommer virkelig til å savne alle disse gode menneskene og dette fine stedet. I morgen setter vi kursen mot Las Vegas hvor vi skal være til søndag. På mandag er det hjemreise til Norge, noe jeg ser veldig frem til nå. Det blir godt å komme i gang med treningen igjen, møte de fine vennene mine, mamma, pappa og familien. Jeg trodde ikke jeg kom til å savne de så mye, men jeg kjenner at det skal bli godt å se alle sammen. Det ligger noe i det at borte er bra men hjemme er best. Nå skal jeg drikke opp pepsien min før jeg skal fortsette å pakke kofferten min.

I San Francisco var vi på en liten båttur, handlet, spiste på Hard Rock Cafe, var innom Golden Gate Bridge og kikket på kjente steder.

Stranden i Santa Monica var kjempefin og det var så utrolig deilig å få noen timer med sol på kroppen!

I dag derimot har dagen gått til mat og shopping. Det er utrolig mye rart å smake på her, og som dere ser nedenfor kjøpte jeg meg Cake Pops i dag. Har aldri smakt det før og det var kjempegodt! Har forresten smakt på Hershey’s sjokoladen også, men den kastet jeg med en gang. Ikke godt i det heletatt, og jeg er ikke kresen.

Vi snakkes!